Bluesföreningen Crossroads har instiftat ett pris som delas ut till en person i regionen som har bidragit till bluesens spridande och utvecklande. Inte bara musiker, och inte bara frontpersoner (bandledare etc.) utan gärna någon som spelar bas, trummor eller kanske ordnat konserter under trettio års tid.

Priset består av ett konstverk av konstnären Björn Karlsson, med anknytning till personens gärning, ett fint diplom och en mindre summa pengar. Dessutom blir personen hedersmedlem i Crossroads för all framtid!

Crossroads pris 2022 tilldelas Kenn Bäckström som har under många år varit en stark lokal bluesprofil som gitarrist i olika band, ledare i bluesgitarrstudiecirkel och tidigare styrelseledamot i Bluesföreningen Crossroads”,

Crossroads Pris 2020 tilldelas ANES JAKUPOVIC som genom sitt 15-åriga samarbete med Bluesföreningen Crossroads gjort att Söderport blivit en omtalad och uppskattad livescen för bluesmusiken där mängder av lokala artister, svenska toppartister och internationella bluesstjärnor uppträtt under årens lopp.

 

Crossroads pris 2019 tilldelas Jan Aldorsson för sitt arbete som artistbokare för Blues & Roots i Mönsterås sedan 2011 sett till att vi kunnat lyssna på mängder av högklassiga internationella och svenska artister.

Crossroads Pris 2018 tilldelas Carl-Magnus Egnström som sedan 1974 frontat Mönsterås Blues Band och alltid förenat hög musikalisk kvalitet med ett personligt uttryck som artist, vilket starkt har bidragit till bandets stora popularitet.”

Crossroads pris 2017 har tilldelats Lennart Marmelid för sitt långa och stora engagemang för bluesmusik, främst då sin bluestimme och andra program på Kanon FM men även i andra sammanhang. Det kommer en bild från prisutdelningen men under tiden får vi njuta av Lennart i sin naturliga miljö, radiostudion!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crossroads Pris 2016 tilldelas JAN ”HIGGINS” GUSTAVSSON – Emmabodas Mr Blues – som under 30 år varit bandledare, sångare och gitarrist i sitt eget bluesband och som dessutom arrangerat många blueskonserter och även i övrigt varit ett nav i Emmabodas musikliv.

Här ses han tillsammans med konstnären Björn Karlsson, mångårig medlem i Crossroads, som precis har gjort sin tredje pristagartavla!

Crossroads Pris 2016 Higgins

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crossroads pris 2015 tilldelas MAGNUS HASSELGREN som under lång tid som bandledare och gitarrist i On Cue Blues Band och som kompmusiker till både svenska och internationella artister, och genom sitt arbete som musiklärare samt även under en period som arrangör spridit musikalisk glädje och kunskap om bluesmusiken till många människor.

Magnus Hasselgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 års vinnare blev Mats Grönqvist i Mönsterås Blues Band med motiveringen:

Crossroads pris 2014 tilldelas MATS GRÖNQVIST som under 40 års tid i Mönsterås Blues Band spridit stor glädje genom sin musikaliska gärning och på ett utmärkt sätt verkat som en ambassadör för bluesmusiken.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply