Crossroads pris 2017

Bluesföreningen Crossroads har instiftat ett pris som delas ut till en person i regionen som har bidragit till bluesens spridande och utvecklande. Inte bara musiker, och inte bara frontpersoner (bandledare etc.) utan gärna någon som spelar bas, trummor eller kanske ordnat konserter under trettio års tid.

Priset består av ett konstverk med anknytning till personens gärning, ett fint diplom och en mindre summa pengar. Dessutom blir personen hedersmedlem i Crossroads för all framtid! Även i år heter konstnären Björn Karlsson!

Crossroads pris 2017 har tilldelats Lennart Marmelid för sitt långa och stora engagemang för bluesmusik, främst då sin bluestimme och andra program på Kanon FM men även i andra sammanhang. Det kommer en bild från prisutdelningen men under tiden får vi njuta av Lennart i sin naturliga miljö, radiostudion!