Eric Bibb ”Blues, Ballads & Work Songs”

Vid Kalmar stadsfest sommaren 2011 gjorde Eric en konsert med sitt band och man kan nog konstatera att samtliga i publiken blev trollbunden av hans artisteri och musik. Mycket av låtarna var hämtade från den utsökta plattan ”Eric Bibb Troubadour Live With Staffan Astner”. (För övrigt recenserad i förra # av Jefferson.) För egen del hade jag inte hört Eric på ett par år, så jag blev själv mycket imponerad av konserten, vilket resulterade i att jag köpte ovan nämnda platta och fick stor glädje av den under sen sommaren. Nu är han tillbaka med ytterligare en aktuell CD, man kan ju inte klaga på produktiviteten precis. Jag blir hänförd av ”Blues, Ballads & Work Songs” och de geniala tolkningar Eric gör av synnerligen gamla låtar som vi hört många gånger förut. När man hör låtar som, ”John Henry”, ”Sittin´On Top Of The World”, “Take This Hammer” och “Cocanie Blues” är det bara att kapitulera. Skivan innehåller totalt 14 spår och de resterande tio håller även dem en mycket hög nivå. Hela skivan andas lite laidback och lojhet vilket i detta fall är en fördel. Plattan är utmärkt producerad och det jag också fäster mig vid är det underbara ljudet. Det är varmt och närvarande hela tiden. Man kan inte begära mera än så här. Eric har verkligen fått till en fullträff och jag är golvad. (Opus 3, CD 22111, 48 min)
 Jimmy Johansson